info@kinepraktijkgent.be 09 225 72 18 - 0498 43 42 54

Voorstelling KinePraktijkGent

Kinesitherapie en Algemene Revalidatie Kruideniersstraat 2 bus 001, Gent

Wij bieden kinesitherapie en algemene revalidatie aan heel diverse doelgroepen; onder meer spier-en gewrichtsproblemen, neuromusculaire klachten, postoperatieve revalidatie, prenataal, postnataal, instabiliteit, rugschool, sportblessures, chronische aandoeningen (fibromyalgie, reuma, parkinson, …) enz.

Bij klachten ter hoogte van het houdings- en bewegingsapparaat wordt u in deze praktijk behandeld door middel van algemene revalidatie en kinesitherapie. Dit omvat een passieve behandelingswijze met o.a. mobilisaties, stretching, massage, …. Aanvullend wordt hierbij heel vaak de nadruk gelegd op actieve oefentherapie.

In de praktijk te Gent is er hiervoor heel wat oefenmateriaal aanwezig waardoor wij opteren om de revalidatie in de praktijk te doen vanaf het moment dat het mogelijk is voor u om u te verplaatsen naar ons. De doelgroepen voor algemene revalidatie en kinesitherapie zijn heel divers, onder meer spier-en gewrichtsproblemen, postoperatieve revalidatie, postnataal, instabiliteit, rugschool, sportblessures, chronische aandoeningen (fibromyalgie, reuma, parkinson,…) enz.

Onze Specialisaties

MDT McKenzie
McKenzie MDT is de afkorting van Mechanical Diagnosis and Treatment. Het is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. McKenzie MDT is bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen. Bovendien geeft deze methode ook goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten, zoals schouder, heup en dergelijke. De behandeling is zowel curatief als preventief.
Zwangerschapsmassage
Babymassage
Postnatale Therapie
De impact van een zwangerschap op het vrouwelijk lichaam wordt nog steeds zwaar onderschat.
Postnataal wordt vooral gewerkt op de versteviging van de bekkenbodem en de buikspieren (sluiten van de diastase), de stabiliteit en de conditie van de postnatale vrouw. Bij een natuurlijke bevalling wordt aangeraden om na 4 à 5 weken te starten, bij een keizersnede zal dit eerder 6 à 7 weken betreffen
Therapie
Manuele Therapie
Manuele therapie is een specifieke manier om neuromusculaire klachten  en problemen ter hoogte van de gewrichten te diagnosticeren en te behandelen. Dit door middel van onder meer oscillerende bewegingen, passieve en actieve mobilisaties en manipulaties.  Hierbij wordt er voornamelijk gefocust op de wervelzuil.
Therapie
Kinesiotaping
Deze rekbare tape is vergelijkbaar met die van de huid. Spieren worden niet vastgezet, maar kunnen vrij bewegen, zonder dat zij meer kunnen uitrekken dan gewenst is. Hoe en waar getapet kan worden, is niet willekeurig.
Therapie
Geriatrische Revalidatie
Deze revalidatie richt zich op valpreventie en de behandeling van ouderdomsziekten zoals onder andere de ziekte van Parkinson,…
Therapie
Ademhalingstherapie
Taaie slijmen blijven gemakkelijk in de luchtpijptakken plakken. Aan de hand van specifieke ademhalingstechnieken kunnen slijmen van diep uit de longen gedraineerd en opgehoest worden.
De techniek wordt aangepast aan de leeftijd van de patiënt.
Ademhalingskine gebeurt bij voorkeur tweemaal per dag, 's morgens en ’s avonds. Ademhalingstechnieken worden aangeleerd aan ouders en patiënt.
Therapie
Relaxatietherapie
Relaxatie begint bij een goede ademhaling. Daarom starten we met het bekijken van jouw ademhaling en eventueel leren we jou een correcte ademhaling aan.
De methode van Schultz is een progressieve relaxatie waarbij men spiergroep na spiergroep leert te ontspannen. Men maakt gebruik van het verschil tussen spanning en ontspanning. Dit wordt gecombineerd met ademhalingsoefeningen en rustgevende muziek.
Therapie
Stabilisatietraining
De lat wordt zowel voor een beroeps- als amateursporter steeds hoger gelegd. Dit vergt vaak een enorme belasting op het lichaam. Daarom is het essentieel dat de sporter professioneel en doelgericht wordt opgevolgd om zo snel mogelijk de sport/competitie te hervatten. Met stabilisatietraining gaan we de sporter op een sport-specifieke manier begeleiden. Blessure preventie is hierbij een belangrijk item. In de praktijk wordt tevens gebruik gemaakt van de Gymbal, Bosu, Flowin en TRX-band
Therapie
Orthopedische en Sportrevalidatie
Revalidatie na operatie van bv kruisbanden , knieprothese, … enerzijds, en het behandelen van sportletsels bv spierscheuren, enkeldistorsies,… anderzijds.
Therapie
Prenatale Therapie
De impact van een zwangerschap op het vrouwelijk lichaam wordt nog steeds zwaar onderschat.
Prenataal wordt aangeraden om vanaf 20 weken zwangerschap de kinesitherapie te starten. Inhoudelijk zal dit vooral bekkenbodem- en stabilisatietraining bevatten, alsook houdingen waarin men de pijn kan opvangen. Ook  zal 1 sessie gewijd worden aan ademhalings- en relaxatietechnieken om de bevalling vlotter te laten verlopen.
Therapie

Podologie

Podologe Emilie Devreese

Emilie Devreese studeerde in 2019 af als bachelor in de Podologie. Nadien ging zij aan de slag als podoloog/ podotherapeut bij Podotherapie Hermanns. Sinds oktober 2019 werkt zij ook als zelfstandig podoloog in een Groepspraktijk in Zarren en vanaf mei 2020 op dinsdagnamiddag in Kinepraktijk Gent.

Wat is een podoloog?

Een podoloog is een paramedicus die klachten ter hoogte van de voet, enkel, knie, heup en lage rug onderzoekt en behandelt. Aan de hand van een grondig intakegesprek en uitgebreid biomechanisch onderzoek met een ganganalyse wordt er nagegaan wat de invloed is van het bewegen op het ontstaan van bepaalde klachten. Hierbij wordt niet enkel gekeken naar de stand van de voeten, maar wordt het hele lichaam meegerekend. Aan het eind van de consultatie wordt een individueel behandelplan opgesteld waarbij de oorzaak van het probleem aangepakt wordt, om zo te voorkomen dat de klachten terugkeren.

Read more

Osteopathie

Joris Denaux
0475 24 06 59
www.osteopathischcentrum.be
˙
˙
˙

Wenst u meer te weten over onze praktijk, therapeuten of therapieën, aarzel dan niet om ons te contacteren

 


Annulatie: Indien u verhinderd bent, gelieve dan uw afspraak minimaal 12u van tevoren te annuleren. Op deze manier kunnen we de agenda beter inplannen en kunnen andere patiënten verder geholpen worden. Wanneer dit niet of laattijdig gebeurt, zal deze afspraak in rekening gebracht worden.

tel: 09 225 72 18 - gsm: 0498 43 42 54

Therapeuten

Onze therapeuten kunnen u dankzij hun specialisaties een breed gamma aan behandelingen aanbieden.

Evelien studeerde in 2017 af als Master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit Gent, met als afstudeerrichting musculoskeletale revalidatie. Ze heeft haar kennis nog verruimd met een cursus 'manipulaties van de wervelkolom' aan The Belgian School of Osteopathy, waardoor ze patiënten met rug- en nekklachten op een aangepaste manier kan behandelen. Zelf speelt ze volleybal, maar ook andere sporten interesseren haar, waardoor ook patiënten met sportletsels door haar efficiënt geholpen kunnen worden.
Evelien Note / gsm 0476 75 41 78
Ellen startte na haar opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit van Gent in 2004 met haar eigen kinepraktijk in Gent aan de Ottogracht. Momenteel is deze praktijk gevestigd in de Kruideniersstraat en is het een multidisciplinaire praktijk. Na haar opleiding kinesitherapie bleef Ellen zich bijscholen en behaalde ze nog een heel pak bijkomende diploma’s. Zowel op vlak van kinesitherapie als de meer relaxerende, holistische therapieën. Ook daarnaast houdt ze zowel van het sportieve als van het ontspannende. De cursussen die ze onder meer volgde: pre- en postnatale kinesitherapie, McKenzietherapie, McConnell, kinesiotaping, Shiatsu, stabilisatietraining, sportkinesitherapie BPPV (Benigne Paroxysmale Positie Vertigo),oefeningen bij Frozen shoulder.
Ellen Van Beirendonck / 0498 43 42 54 / ellen@kinepraktijkgent.be
Marieke studeerde in 2017 af als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit Gent, met als afstudeerrichting musculoskeletale revalidatie. Daarnaast is ze een ijverige studente die nu het derde jaar van ‘the International Academy of Osteopathy’ aan Gent Dampoort afrondt. Hierdoor behandelt ze allerhande patiënten vanuit een hollistisch perspectief. Daarnaast speelt Marieke volleybal en was twee jaar de kinesiste in 3e amateur voetbalploeg waardoor ook aanvullende cursussen rond verscheidene sportletsels werden gevolgd.
Marieke Neirinck / 0472 54 98 20 / marieke@kinepraktijkgent.be
Afspraak maken
Er wordt best telefonisch een afspraak gemaakt op het nummer: 09 225 72 18 of 0498 43 42 54. U kan ook langskomen in de praktijk te Gent, Kruideniersstraat 2 bus 001 of mailen naar info@kinepraktijkgent.be. Wat brengt u mee? Voorschrift van de arts, identiteitskaart, klevertje mutualiteit, eventueel verslagen van medische beeldvorming.

Contact

Informatie over Bereikbaarheid KinePraktijkGent

Bereikbaarheid Praktijk

Indien je met de auto zou komen, kan je best parkeren in de Parking Reep of Vrijdagmarkt. kom je met de bus, dan kan je kijken op www.delijn.be. De praktijk bevindt zich in de Kruideniersstraat vlakbij de Sint-Jacobsnieuwstraat, op de hoek met de Gildestraat, een zijstraat hiervan.
Adresgegevens van de toezichthoudende autoriteit:
Provinciale Geneeskundige Commissie Oost-Vlaanderen,
Ketelvest 26/201, 9000 Gent
Contact Informatie
09 225 72 18
0498 43 42 54
info@kinepraktijkgent.be
Kruideniersstraat 2 bus 001, Gent
Facebook: @KinePraktijkGent
Ondernemings nr: BE0815.770.889
Conventiestatus: gedeconventioneerd
Lidmaatschap bij Axxon: ja